Studio Mini Bulgaria

Warning: Undefined array key "never" in /home/nikolana/public_html/studiominibulgaria.com/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/component.class.php on line 2923

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home/nikolana/public_html/studiominibulgaria.com/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/component.class.php on line 2923

65% ОТ МАКЕТИТЕ СА ГОТОВИ

Проектът, озаглавен "София - мъдрост в действие", беше представен от авторите му Съни Сънински и Стефани Рачева, в присъствието на кмета на столицата Йорданка Фандъкова и главния архитект Петър Диков.
По план конструкцията ще е разположена на площ от 100 кв.м, като акцентът в нея ще е върху четирите храма - източноправославна църква, джамия, синагога и католически храм. Останалите сгради в пространството ще са само маркирани в макета. Обектът ще е покрит със стъклен купол, който ще бъде осветяван от различни светлини, за да се акцентира върху различните части на деня, обясни Сънински. Освен това с помощта на телефони, инсталирани до конструкцията, ще може да се получава информация на пет езика за сградите, съдържащи се в нея. На стъпалата, водещи към площадката за наблюдение, ще бъдат изписани в градация думите благородство, толерантност,търпение, диалог, знание.
Реализацията на проекта ще е без финансов ангажимент от общината, като средствата ще се събират от спонсори и дарители.
"Надявам се, че проектът ще бъде готов за година и за 132-годишнината на София като столица да може да го видим готов", посочи Фандъкова.
Главният архитект на София Петър Диков подчерта, че идеята ще е елемент от новия център на София. Това е пространството при входа на ЦУМ, където в съседство се предвижда да бъде показана римска улица. Там ще бъде изложена и експозицията "България на длан", посочи Диков.
Ние ще възстановим центъра на столицата в нов вид, който ще го направи уникален, каза още главният архитект.

ОФИЦИАЛЕН САЙТ НА ПРОЕКТА СОФИЯ - МЪДРОСТ В ДЕЙСТВИЕ

Нови Проекти:
„България на длан – макети на открито“ е образователен културно-исторически проект, който чрез специално изработени умалени копия – макети на знакови сгради, ще представи България като част от европейското и световното наследство на ЮНЕСКО, събрано на едно място.
За връзка с нас:

Адрес:
София, ул. "Камен Андреев" 24 Лица за контакти: Никола Налбантов: +359878567770 Марин Налбантов: +359878567771 Съни Сънински: +359888537593 E-mail: office@studiominibulgaria.com

Експозиция:

Очаквайте скоро експозицията "България на длан" отново в София!

Социални мрежи:
crossmenu